Dru Yoga en het imuunsysteem

Nu de covid -19 weer om zich heen grijpt is het belangrijk voor iedereen, jong en oud, om het immuunsysteem optimaal te laten functioneren. Dru yoga is een uitstekende manier om dat te bewerkstelligen. De vloeiende bewegingen, de ademoefeningen, ontspannings oefeningen en de gerichte meditaties  lenen zich bij uitstek voor dit doel.

Er zijn speciale bewegingsreeksen voor de spijsvertering, het hartgebied en het brein om zo de nervus vagus te stimuleren en te balanceren. De nervus vagus is een hersenzenuw die de drie gebieden verbind met elkaar. Deze hersenzenuw is gevoelig voor stress en raakt daardoor uit balans.

Stress heeft invloed op je gezondheid en het immunsysteem. Het is dus belangrijk om de , met name chronische, stress te verminderen. Door  buik, hart en brein in balans te brengen zal het lichaam beter kunnen ontspannen. Een volgend blok van 12 lessen van 75 minuten  start op vrijdagochtend 18 december. Misschien komt er een nieuwe les van een uur en 15 minuten (=75 minuten) bij op de late woensdagochtend in Bredevoortinformatie over de lessen bij Marlijn Mind en Body klik hier