Individuele les

Individuele les op afspraak
Ideaal in deze tijd waarin de corona maatregelen nog een langere periode bij ons zullen blijven! En ideaal als voorlopige vervanging van een groepsles.
Het is beperkt mogelijk om individueel les te krijgen in de studio bij Bredevoort (Aalten). In deze les(sen) is alle aandacht voor jou wanneer je 1 op 1 les krijgt.
Wanneer je voor het eerst pilates gaat beoefenen is het zeer aan te bevelen eerst een paar privé lessen te nemen. Duo lessen zijn ook mogelijk, dat is iets voordeliger.

Veilgheid ivm corona: Bij de  individuele lessen is het gebruikelijk om veel “hands on” correcties te geven. Dat kan natuurlijk nu in mindere mate. Ik zal als docent dan ook meer verbaal corrigeren en indien echt nodig met een lichte aanraking of m.b.v materialen. Tevens zal ik handschoentjes dragen en zeer waarschijnlijk een mondkapje. Verder wordt de hygiène natuurlijk strikt in acht genomen!

Wanneer kies je voor een individuele les?

  • Als je wil instromen in een bestaande pilates groepsles en net begint met pilates
  • Wanneer je geen groepsles wil doen i.v.m corona
  • Bij blessures zodat je door kunt gaan met pilates/yoga in aangepaste vorm
  • Als je aanpassingen nodig hebt en deze goed wil aanleren
  • Wanneer je tijdelijk 1 op 1 les wil volgen om persoonlijke redenen
  • Als je een aantal lessen op maat wenst
  • Wanneer je de basis heel goed wil aanleren
  • Bij rugklachten na behandeling bij de fysiotherapeut als overgang naar een groepsles

Therapie voor rugklachten
Wanneer je rugklachten hebt en uitbehandeld bent bij de fysio en de wervelkolom zowel kracht als soeplesse nodig heeft zijn individuele lessen een uitkomst! Na het fysio traject sta je er alleen voor en is het fijn om specifieke oefeningen en bewegingsreeksen te leren om de overgang te maken naar een groepsles. Je leert je eigen specifieke aanpassingen en nieuwe manieren om je rug te trainen. Indien gewenst kan er overleg plaatsvinden met de fysio die je heeft behandeld. Ik kan met veel verschillende bewegings vormen werken zodat je zelf de klachten de baas kan blijven.

Waarom een individuele les bij Marlijn?
Zoals je op de pagina “Wie” klik hier voor info over Marlijn kunt lezen heb ik ervaring met zeer veel vormen van beweging, als sportmasseur en ben ik 7 jaar mindfulnesstrainer geweest, en heb ik een rijke ervaring in de meditatie. Ik kan dus uit vele stromingen, richtingen en lange ervaring putten.
Het is niet de bedoeling om een praatsessies te houden. Maar juist om door te werken met lichaam en geest jezelf de gelegenheid te geven eens op een andere manier bezig te zijn en soms ook eens even niets te doen. Dat klinkt misschien raar en toch is dat ook belangrijk! Dus ontspanning en leren ontspannen hoort ook thuis in deze individuele les.

Psychische klachten
Ik ben geen psycholoog of therapeut en behandel daarom geen psychische klachten.

Intake
Kom je voor de eerste keer dan is een korte intake onderdeel van de eerste individuele les. Dit is nodig om je doel te bepalen en eventuele gezondheidsklachten in kaart te brengen. Mocht het voor de eerste individuele les al duidelijk zijn wat je doel is, dan is dat vaak niet eens nodig. Bijvoorbeeld wanneer je al in een groeples lessen volgt of een blessure hebt waardoor het duidelijk is waarvoor je komt.
Klik hier voor aanmelden voor individuele les/ vermeld graag even je telefoonnummer!

kosten: klik hier voor de kosten
locatie : Studio Bredevoort/Kloosterdijk 4a