Lente in mijn kop, het is nu of nooit. (hoofdstuk 1)

Het is lente en overal om je heen groeit en bloeit alles volop. De zon schijnt veelvuldig en de temperaturen zijn bijzonder fijn. Het lijkt wel of de lente ook in mijn hoofd is terecht gekomen. Elk seizoen begin ik altijd al wel met het plannen van de lessen en dergelijke van het komende seizoen. Dit jaar is er een andere vibe voelbaar! Een laatste stuiptrekking misschien omdat er al jaren iets sluimert  en mijn leeftijd uiteraard gewoon omhoog kruipt. Met alle fysieke ongemakken die zich ook zo nu en dan laten zien.

Er is een gevoel merkbaar met de gedachte die daarbij komt: “Het is nu of nooit !”. Soms komen er dingen op je pad en heb je de keuze om daar op in te gaan of niet. Eerlijk gezegd heb ik ook wel een beetje” gevraagd aan het universum “ of er eens iets op mijn pad zou kunnen komen waarmee ik weer in een fijne flow terecht kan komen.

Klinkt dat vaag? Tja, dat is het ook en meestal ben ik niet zo van het vragen of intenties neerleggen bij het universum.  Zesenvijftig jaar en dan besluiten om helemaal te gaan voor een tokootje voor jezelf? Dat doe ik natuurlijk al jaren wel een beetje, maar dat sluimerende gevoel dat er meer mogelijk is dat blijft.

Welke drijfveer zit er achter? Verlangen naar erkenning, voor vol aangezien willen worden? Of een diepere drijfveer zoals mensen geven wat je in al die jaren hebt geleerd en dat verder uitdragen ? Ik geef al 25 jaar les in dans, pilates en een aantal jaren yoga en mindfulness en meditatie. In mijn leven hebben zich heftige crises voorgedaan waar ik sterker door ben geworden, levenservaring noemt men dat geloof ik. Is de tijd rijp om niet meer zo bescheiden te zijn en mijzelf te laten zien?

Doodeng vind ik het! En …. Het geeft ook energie door er alleen al aan te denken. Het duiveltje is er ook, met tegenargumenten zoals, het is veel te veel, te zwaar, met jou hersenletsel kan dat niet etc. En toch is er die drang om iets neer te zetten in de wereld  voor je de pijp uit gaat! Dat is misschien wel mijn belangrijkste drijfveer. Klinkt eigenlijk wel als ambitie met veel verlangen naar….