Wie

Marlijn Verplanken

Marlijn Verplanken

Marlijn Mind&Body

geboren 1961
Getrouwd
2 dochters

Wie is Marlijn?
Ten eerste is beweging in vele vormen mijn passie en breng ik mensen graag in beweging. Letterlijk en figuurlijk! Dansen heeft als klein meisje van 6 jaar mijn hart al gestolen. Het uiten van je binnenwereld via bewegen en dans als kunstvorm was mijn manier om in deze wereld te kunnen zijn en werd steeds belangrijker.
Vanuit die grootste passie, de dans en een opleiding aan de dansacademie(1980-1984),
heb ik mij sinds 2004 steeds meer verdiept in andere bewegingsvormen zoals de Pilates techniek en verschillende yogastijlen waaronder power yoga, Critical Alignment Yoga, Tibetaanse yoga, Dru yoga en Yin yoga. Meditatie en mindfulness zijn al meer dan 15 jaar een onderdeel van mijn leven, zowel professioneel als persoonlijk.
Met name de Dru yoga, waar hartkwaliteiten centraal staan, heeft nu ook mijn hart gestolen!
Het is een relatief onbekende yogastijl met dansante kenmerken.  Zo is de cirkel rond. 

Ten tweede ben ik “down to earth”‘, nuchter, met het hart op de juiste plaats. Geaard, met beide voeten op deze mooie aardbol. Ik sta open voor andere invalshoeken  met een kritische blik .

Ten derde heb ik door mijn leeftijd al aardig wat levenservaring. Ik heb inmiddels veel kennis en ervaring opgedaan op het gebied van beweging van zowel het lichaam als de geest door meditatie.  Ik heb gedegen achtergrond informatie over alles wat ik aanbied door middel van scholing en bijscholing . 

Werk ervaring
Na mijn opleiding docent dans ( Rotterdamse Dansacademie 1984) heb ik veel les gegeven. Lessen aan kinderen en volwassenen in Rotterdam en Apeldoorn bij veel verschillende instelllingen. Als projectmedewerker bij een culturele instelling deed ik mijn ervaring op in het organiseren en begeleiden van projecten en docenten. Inmiddels geef ik al meer dan 30 jaar les in verschillende bewegingsvormen.

Waarom een Yoga of Pilatesles volgen bij Marlijn? link naar dru yoga      link direct naar pilates    
Het is leuk, gevarieerd en goed voor je lichaam en geest! Afwisseling van inspanning en ontspanning. In de pilatesles is veel aandacht voor de lichaamshouding en het kwalitatief goed uitvoeren van de oefeningen.  De lessen zijn zorgvuldig opgebouwd en er wordt zoveel mogelijk gecorrigeerd in de pilates lessen. De jarenlange ervaring en scholing op verschillende gebieden geeft mij de mogelijkheid om uit enorm veel technieken en bewegingsvormen te kunnen putten. Mindfulness druppelt door in alle lessen.

Mindfulness en Meditatie
Ik heb ik de opleiding tot mindfulnesstrainer MBSR categorie 1 in 2013 voltooid. Ik heb 7 jaar met veel plezier de MBSR trainingen gegeven en besloten dat niet meer aan te bieden.

De meditatie docenten waar ik les van heb gehad zijn: Frits Koster (als leraar en mentor) Frits Koster.nl, Johan Tinge, Ingrid van den Hout, Aukje Rood, Rebecca Crane (Bancor University), Wibo Coole en Joke Hellemans, Eric vd Brink. Retraites volg ik jaarlijks o.a bij Frits Koster en Joost Rijnders vd Heuvel Inzichtmeditatie Twente

De locatie waar de de lessen gegeven worden zijn in de studio aan huis bij Bredevoort,  gemeente Aalten, gelegen in het mooie groene stille ” Het Klooster” 

Opleiding en bijscholingen
Dansdocent, modern, dansexpressie, jazz dans aan de  Rotterdamse Dansacademie Rotterdam 1980-1985
Bachelor Kunst en Cultuurwetenschappen EUR management en beleid 1987-1991
Opleiding Mindfulnesstrainer MBSR bij IvM (Instituut voor Mindfulness) 2013 categorie 1
Nascholing Boeddhistische Psychologie 2015
Bijscholing Breathworks (Mindfulness bij chronische pijn en ziekte) 2017
Dhammaverdiepingscursus 2015-2017
Pilates opleiding Pilatescompany Ground Control Pilates (Debbie Jenner) 2004
Pilatesinstitute (Engeland) 2004-2007, MK Pilates Michael King Pilates
Critical Alignment Yoga , 4 level training  basis, 3 level training  lesgeven.
Stoel Yoga 2018 bij Stoelyoga Nederland
Dru Yoga teacher  2018-2019/2020 Dru yoga nederland
Yin Yoga  50 uur basis yin opleiding (BIVAG) 2019
NGS sportmassage/ Triggerpointbehandelaar (bij Triggerpointcoach opl.)

 

In de Regio achterhoek wordt Pilates en  dru yoga aangeboden in de sfeervolle studio aan huis centraal gelegen bij Aalten, Bredevoort, Winterswijk , Lichtenvoorde, Groenlo, Eibergen en Doetinchem. Ik werk met kleine groepen en daardoor persoonlijk en integer.