Wie

Marlijn Verplanken

Marlijn Verplanken

Marlijn Mind&Body

25 januari 1961
Getrouwd
2 dochters

Wie ben ik?
 “Down to earth”‘, nuchter, met het hart op de juiste plaats. Geaard, met beide voeten op deze mooie aardbol. Ik sta open voor andere invalshoeken maar met een kritische blik . Wervende en lokkende teksten daar hou ik niet zo van, en ik beloof geen gouden bergen. Eerlijk en oprecht zonder commercieel belang zodat iedereen zich gezien en gehoord voelt en zelf kiest voor mijn manier van werken. Ik zie het lesgeven en het begeleiden in beweging als een vak. Daar kan ik mijn kennis, kunde en ervaring delen en met  passie werken vanuit het hart op basis van vertrouwen. Hart voor het vak en de mensen die bij mij komen om te leren, te ontspannen of misschien om een andere reden komen. Door mijn leeftijd heb ik al aardig wat levenservaring en begrijp daardoor misschien net iets beter wat er speelt bij iemand. Ik heb inmiddels veel kennis en ervaring opgedaan en heb gedegen achtergrond informatie over alles wat ik aanbied. Door middel van scholing, bijscholing en het zelf te doen en weer over te brengen aan anderen. Marketing en reclame daar ben ik niet zo goed in. Tevens hou ik niet zo van uiterlijke schijn . Het gaat bij mij om de inhoud en niet zozeer om hoe het er van buiten uitziet. Verder vind ik mijn rust en plezier in het spelen op mijn cello, de dagelijkse meditatie en genieten van de natuur. Helaas heb ik hersenletsel opgelopen door het operatief verwijderen van een hersentumor in 2007 waardoor mijn energielevel altijd een punt van aandacht blijft.

Ervaring
Na mijn opleiding docent dans ( Rotterdamse Dansacademie 1984) heb ik veel les gegeven. Lessen aan kinderen en volwassenen in Rotterdam en Apeldoorn bij veel verschillende instelllingen. Mijn ervaring is heel divers zowel binnen het onderwijs en daar buiten. Als projectmedewerker bij een culturele instelling deed ik mijn ervaring op in het organiseren en begeleiden van projecten en docenten. Inmiddels geef ik al meer dan 25 jaar les in verschillende bewegingsvormen.Tevens ben 10 jaar gediplomeerd masseur geweest in mijn eigen praktijk.

Pilates en Yoga opleidingen  
Ik heb mij sinds 2004 steeds meer verdiept in de Pilates techniek en verschillende yogastijlen zoals power yoga, Critical Alignment Yoga, Tibetaanse yoga, Dru yoga en Yin yoga.

Waarom een Yoga of Pilatesles volgen bij Marlijn?  link direct naar pilates    link naar prive les
Het is leuk, gevarieerd en goed voor je lichaam en geest! Afwisseling van inspanning en ontspanning. In de pilatesles is veel aandacht voor de lichaamshouding en het kwalitatief goed uitvoeren van de oefeningen.  De lessen zijn zorgvuldig opgebouwd en er wordt zoveel mogelijk gecorrigeerd in de pilates lessen. De jarenlange ervaring en scholing op verschillende gebieden geeft de mogelijkheid om uit enorm veel technieken en bewegingsvormen te kunnen putten. Mindfulness druppelt door in alle lessen op verschillende manieren.

Mindfulness en Meditatie
Ik heb ik de opleiding tot mindfulnesstrainer MBSR categorie 1 in 2013 voltooid. De helende werking van de 8 weekse training heb ik aan den lijve ervaren na twee heftige crisissen in mijn leven. Sindsdien mediteer ik elke dag en volg elk jaar vipassana stilteretraites. Mijn opleiding heb ik gevolgd bij het Instituut voor Mindfulness, bij de leraren die rechtstreeks bij Jon Kabat Zin zijn opgeleid. Ik heb 7 jaar met veel plezier de MBSR trainingen gegeven.

De docenten waar ik les van heb gehad zijn: Frits Koster (als leraar en mentor) Frits Koster.nl, Johan Tinge, Ingrid van den Hout, Aukje Rood, Rebecca Crane, Wibo Coole en Joke Hellemans, Eric vd Brink. Retraites volg ik jaarlijks o.a bij Frits Koster en Joost Rijnders vd Heuvel Inzichtmeditatie Twente

Er worden bij Marlijn Mind en Body geen MBSR trainingen meer gegeven en richt mij volledig op de pilates en yoga lessen en prive lessen op afspraak. Mindfulness zal altijd een onderdeel blijven van mijn werkzaamheden en lessen. 

De locaties waar de de lessen zijn gegeven worden zijn in het mooie groene stille ” Het Klooster”  en Winterswijk bij Boogie Woogie in de mooie oude balletzaal.

Opleiding en bijscholingen
Dansdocent, modern, dansexpressie, jazz dans aan de  Rotterdamse Dansacademie Rotterdam 1980-1985
Bachelor Kunst en Cultuurwetenschappen EUR management en beleid 1987-1991
Opleiding Mindfulnesstrainer MBSR bij IvM (Instituut voor Mindfulness) 2013 categorie 1
Nascholing Boeddhistische Psychologie 2015
Bijscholing Breathworks (Mindfulness bij chronische pijn en ziekte) 2017
Dhammaverdiepingscursus 2015-2017
Pilates opleiding Pilatescompany Ground Control Pilates (Debbie Jenner) 2004
Pilatesinstitute (Engeland) 2004-2007, MK Pilates Michael King Pilates
Critical Alignment Yoga , 4 level training  basis, 3 level training  lesgeven.
Stoel Yoga 2018 bij Stoelyoga Nederland
Dru Yoga (bijscholing 152 uur) 2018-2019/2020
Yin Yoga  50 uur basis yin opleiding (BIVAG) 2019
NGS sportmassage/ Triggerpointbehandelaar (bij Triggerpointcoach opl.)

 

In de Regio achterhoek wordt Pilates, dru yoga, stoeyoga en prive les aangeboden in de sfeervolle studio aan huis centraal gelegen bij Aalten, Bredevoort, Winterswijk , Lichtenvoorde, Groenlo, Eibergen en Doetinchem. Ik werk met kleine groepen en daardoor persoonlijk en integer.