Wie

Marlijn Verplanken

Marlijn Verplanken

Marlijn Mind&Body

25 januari 1961
Getrouwd
2 dochters

Wie ben ik?
Geen mooie praatjes en prachtige beloftes. “Down to earth”‘. Geaard, met beide voeten op deze mooie aardbol. Ik sta open voor andere invalshoeken maar met een kritische blik . Wervende en lokkende teksten daar hou ik niet zo van, en ik beloof geen gouden bergen. Eerlijk en oprecht zonder commercieel belang zodat iedereen zich gezien en gehoord voelt en zelf kiest voor mijn manier van werken. Ik zie het lesgeven in beweging en het begeleiden van mindfulnesstrainingen als een vak. Daar kan ik mijn kennis, kunde en ervaring delen en met  passie werken vanuit het hart op basis van vertrouwen. Hart voor het vak en de mensen die bij mij komen om te leren, te ontspannen of misschien om een andere reden komen. Door mijn leeftijd heb ik al aardig wat levenservaring en begrijp daardoor misschien net iets beter wat er speelt bij iemand. Ik heb inmiddels veel kennis en ervaring opgedaan en heb gedegen achtergrond informatie over alles wat ik aanbied. Door middel van scholing, bijscholing en het zelf te doen en weer over te brengen aan anderen. Marketing en reclame daar heb ik niet zoveel mee. Daar ben ik misschien anders in dan de meeste docenten die op dit moment lessen en trainingen opstarten als nieuwe carrière met vaak een achtergrond in het bedrijfsleven en tegenwoordig vaak ook een goede opleiding. Ik hou niet zo van uiterlijke schijn . Het gaat bij mij om de inhoud en niet zozeer om hoe het er van buiten uitziet. Verder vind ik mijn rust en plezier in het spelen op mijn cello, de dagelijkse meditatie en genieten van de natuur. Helaas heb ik hersenletsel opgelopen in 2007 waardoor mijn energielevel altijd een punt van aandacht blijft.

Ervaring
Na mijn opleiding docent dans ( Rotterdamse Dansacademie 1984) heb ik veel les gegeven. Lessen aan kinderen en volwassenen in Rotterdam en Apeldoorn bij veel verschillende instelllingen. Mijn ervaring is heel divers zowel binnen het onderwijs en daar buiten. Als projectmedewerker bij een culturele instelling deed ik mijn ervaring op in het organiseren en begeleiden van projecten en docenten. Inmiddels geef ik al meer dan 25 jaar les in verschillende bewegingsvormen.Tevens ben 10 jaar gediplomeerd masseur geweest in mijn eigen praktijk.

Pilates en Yoga opleidingen  
Ik heb mij sinds 2004 steeds meer verdiept in de Pilates techniek en verschillende yogastijlen zoals power yoga, Critical Alignment Yoga, Tibetaanse yoga, Dru yoga en Yin yoga.

Waarom een Yoga of Pilatesles volgen bij Marlijn?  link direct naar pilates    link direct naar basis pilates    
Het is leuk, gevarieerd en goed voor je lichaam en geest! Afwisseling van inspanning en ontspanning. In de pilatesles is veel aandacht voor de lichaamshouding en het kwalitatief goed uitvoeren van de oefeningen.  De lessen zijn zorgvuldig opgebouwd en er wordt zoveel mogelijk gecorrigeerd in de pilates lessen. De jarenlange ervaring en scholing op verschillende gebieden geeft de mogelijkheid om uit enorm veel technieken en bewegingsvormen te kunnen putten. Mindfulness druppelt door in alle lessen op verschillende manieren.

Mindfulness en Meditatie   link direct naar mindfulnesstraining

Ik heb ik de opleiding tot mindfulnesstrainer MBSR categorie 1 in 2013 voltooid omdat deze naadloos aansluit bij mijn huidige werkzaamheden. De helende werking van de 8 weekse training heb ik aan den lijve ervaren na twee heftige crisissen in mijn leven. Sindsdien mediteer ik elke dag en volg elk jaar kortere en langere vipassana stilteretraites. Mijn opleiding heb ik gevolgd bij het Instituut voor Mindfulness en ben categorie 1 lid van de beroepsvereniging VMBN .

De docenten waar ik les van heb gehad zijn: Frits Koster (als leraar en mentor) Frits Koster.nl, Johan Tinge, Ingrid van den Hout, Aukje Rood, Rebecca Crane, Wibo Coole en Joke Hellemans, Eric vd Brink. Retraites volg ik jaarlijks o.a bij Frits Koster en Joost Rijnders vd Heuvel Inzichtmeditatie Twente

Waarom bij Marlijn een Mindfulness training volgen?
Inmiddels ben ik een ervaren mindfulnesstrainer met veel levenservaring, die kritisch en met een open mind de commerciële ontwikkelingen volgt op mindfulness gebied.
Ik blijf trouw aan de oorspronkelijke Mindfulnesstraining van 8 weken, en werk met respect voor eigenheid en vertrouwen in ieders kwaliteiten, waarbij zowel verdriet als humor er mag zijn. 

De Mindfulnessopleiding heb ik gevolgd bij de leraren die rechtstreeks bij Jon Kabat Zin zijn opgeleid. Met onderzoekende nieuwsgierigheid en open aandacht volg ik mijn pad met iedereen die deelneemt aan de trainingen.

De locaties voor de mindfulnesstraining en de lessen zijn in het mooie groene stille ” Het Klooster”  en Winterswijk bij Boogie Woogie in de mooie oude balletzaal.

Opleiding en bijscholingen
Dansdocent, modern, dansexpressie, jazz dans aan de  Rotterdamse Dansacademie Rotterdam 1980-1985
Bachelor Kunst en Cultuurwetenschappen EUR management en beleid 1987-1991
Opleiding Mindfulnesstrainer MBSR bij IvM (Instituut voor Mindfulness) 2013 categorie 1 VMBN beroepsvereniging erkende mindfulnesstrainers
Nascholing Boeddhistische Psychologie 2015
Bijscholing Breathworks (Mindfulness bij chronische pijn en ziekte) 2017
Dhammaverdiepingscursus 2015-2017
Pilates opleiding Pilatescompany Ground Control Pilates (Debbie Jenner) 2004 
Pilatesinstitute (Engeland) 2004-2007, MK Pilates Michael King Pilates
Critical Alignment Yoga , 4 level training  basis, 3 level training  lesgeven.
Stoel Yoga 2018 bij Stoelyoga Nederland
Dru Yoga (bijscholing 152 uur) 2018-2019/2020
Yin Yoga  50 uur basis yin opleiding (BIVAG) 2019
NGS sportmassage/ Triggerpointbehandelaar (bij Triggerpointcoach opl.)

 

In de Regio achterhoek wordt Mindfulness, Pilates, Yoga en meditatie  aangeboden in de sfeervolle studio aan huis centraal gelegen bij Aalten, Bredevoort, Winterswijk , Lichtenvoorde, Groenlo, Eibergen en Doetinchem. Ik werk met kleine groepen en daardoor persoonlijk en integer.

 

 

 

Upcoming Events

mrt
3
di
09:30 pilates gevorderd @ Bredevoort /Aalten
pilates gevorderd @ Bredevoort /Aalten
mrt 3 @ 09:30 – 10:30
Pilates les voor gevorderde leerling met kennis van de basisprincipes. Verbeteren van de houdingsspieren. Rugklachten verminderen en souplesse neemt toe.
14:00 Stoelyoga senioren @ Budocentrum Winterswijk
Stoelyoga senioren @ Budocentrum Winterswijk
mrt 3 @ 14:00 – 14:50