Meditatie groep

Meditatie cirkel is een initiatief van Marlijn Verplanken/ Marlijn Mind en Body

Voor wie is het?
Voor iedereen die graag wat ondersteuning ervaart van een groep met gelijkgestemden en kortere(minimaal een jaar met regelmaat) of langere meditatie ervaring heeft. Voor iedereen die op regelmatige basis (Vipassana) meditatie wil beoefenen. Voor iedereen die ontwikkelen van liefdevolle vriendelijkheid, mededogen, helderheid, inzicht en inspiratie wenst.

Wat is het?
Mediteren in groepsverband kan heel ondersteunend zijn om te blijven beoefenen en verdiepen. Oorspronkelijk wordt het vaak aangeduid als een Sangha. Ik noem het een meditatie cirkel. De bedoeling is om een keer in de maand op een avond of ochtend bij elkaar te komen en gezamelijk te mediteren. Dit kan zit meditatie zijn of/en loop meditatie. Indien gewenst kan er besloten worden om ervaringen uit te wisselen. 

De meditatievorm zal voornamelijk Vipassana (inzichtmeditatie)zijn, voor meer informatie daarover kan je op onderstaande link meer lezen. Beoefen je een andere vorm dan ben je ook van harte welkom. Het gaat om gezamelijk mediteren in stilte.

Leer je mediteren in deze groep?
Nee, dat is niet de bedoeling. Er wordt vanuit gegaan dat de deelnemers meditatie ervaring hebben en regelmatig  meditatie beoefenen. Wil je leren mediteren dan verwijs ik je ook naar onderstaande link.

Is er begeleiding?
Wanneer er behoefte is aan begeleide meditatie dan is dat mogelijk. Dat kan door mijzelf gedaan worden omdat ik veel ervaring heb met het begeleiden van mindfulnesstrainingen, deelname aan stilteretraites en de eigen beoefening sinds 2009. Maar als er iemand anders is met deze ervaring dan kan deze ook begeleiden.

Verdieping
Mocht daar behoefte en belangstelling voor zijn dan kan er ingegaan worden op de boeddhistische achtergrond d.m.v Dhamma lezing of onderwerp te bespreken.

Zijn er kosten ?
Er zijn geen kosten aan verbonden zolang we in de ruimte bij mijn huis kunnen oefenen. Mochten er wel kosten zijn dan worden die gedeeld.

Waar?
Kloosterdijk 4a 7121LK Aalten, richting de Slingeplas bij Bredevoort.

Wie is verantwoordelijk? 
Iedereen die deelneemt draagt evenveel verantwoordelijkheid voor het welzijn van de deelnemers en zichzelf. We houden ons vrijwillig aan de 5 ethische fundamentele boeddhistische(sila) regels:

  1. Ik houd mij aan het voorschrift om af te zien van het doden van levende wezens.
  2. Ik houd mij aan het voorschrift om af te zien van het nemen van dat wat niet gegeven is.
  3. Ik houd mij aan het voorschrift om af te zien van seksueel wangedrag.
  4. Ik houd mij aan het voorschrift om af te zien van incorrect spreken.
  5. Ik houd mij aan het voorschrift om af te zien van het gebruik van verdovende middelen als alcohol en drugs, welke leiden tot onachtzaamheid.

,Verder is het leuk om afwisselend te zorgen voor een kleine (gezonde) versnapering en in overleg de avond/ochtend invullen wanneer er een redelijk vaste kerngroep is ontstaan.

Data: Nog niet bekend. ws op een  maandagavond en/of vrijdag avond

Voor meer informatie over Vipassana meditatie klik op de link hieronder

Stichting Inzichtmeditatie Enschede