Pilates basis

Pilates basis individueel
In deze 5 sessies van 45 minuten 1x in keer in de week, eventueel naast je gewone groepsles, leer je de basis principes van pilates. Het vergt wat meer oefening dan deze 5 x. Maar het geeft je meer houvast in de groepsles omdat je de beter begrijpt wat ik aangeef in de les. Eventuele persoonlijke aanpassingen kan je zo goed aanleren. Je kunt er  ook thuis mee aan de gang om het proces te versnellen. Ik stuur je dan een youtube link met de basisoefeningen. Voor de kosten neem je contact op met mij. Voor iedereen die al in aan een groeps les deelneemt bij Marlijn Mind en Body zijn de kosten uiteraard lager dan voor deelnemers buiten de reguliere pilates lessen.

Neem voor info en kosten contact op en klik op de link:  contact Marlijn Mind en Body

Pilates basis les 
In deze pilatesles leer je de ” fundamentals” , de basis van pilates. Het is best belangrijk om vanaf de basis te starten met pilates. De bewegingsvorm is vrij specifiek met duidelijke principes die aangeleerd kunnen worden. Zo heb je het meeste profijt van de pilateslessen. De termen die in de lessen gebruikt worden leer je op deze manier goed kennen. Het gebruik van de ”neutrale” wervelkolom en de diepe buikspieren vergt in de pilatessen behoorlijk wat oefening. Over het algemeen wordt gezegd en ervaren dat je ongeveer 10 tot 20 lessen nodig hebt. Alleen om te leren voelen wat er aan- en ontspannen moet worden tijdens de oefeningen.

Niet iedereen heeft lichaamsbewustzijn. Ook dat leer je in de pilates basislessen ontwikkelen. Dat is belangrijk om de correcties die je aangereikt krijgt te verwerken en te voelen. Er word veel gecorrigeerd, echter tijdens de corona periode zal dat wat minder “hands on “zijn.

Je kunt de basis aanleren in individuele lessen of een groep. Wanneer er een groep start staat dat op de website vermeld.

Heb je bepaalde fysieke beperkingen of klachten dan kan in deze lessen ook veel meer aandacht zijn voor aanpassingen.