Stoelyoga

Stoelyoga voor senioren : neem contact op met STOA (Stichting Ouderen Winterswijk) klik hier voor contact met STOA

Klik hier voor lesrooster 

Wil je mentaal en fysiek fit blijven en zo gezond mogelijk ouder worden? Wie wil dat nou niet? Dan is deze les heel fijn om te gaan doen!
Mensen hebben een beter leven als ze lichamelijk en geestelijk fit zijn. Dan zijn ze ontspannen, levenslustig en vol energie. Jammer genoeg is dat niet altijd het geval. Soms schiet de lichamelijke conditie tekort, vanwege onvoldoende beweging of een fysieke beperking.
Deze les is voor iedereen die graag wil bewegen en wegens leeftijd of door een lichte beperking niet zo lang kan staan. Met de stoel als eventueel fysiek extra steuntje kan je toch nog fijn in beweging blijven. In de lessen zijn het samengaan van lichaam en geest  en gebruik van de adem belangrijk.

Veel ervaring bij STOA opgedaan(Stichting Ouderen Winterswijk)
Ik heb veel ervaring met stoelyoga opgedaan door het lesgeven bij Stichting ouderen Winterswijk. Ook daar zijn nog steeds stoelyogalessen te volgen. Neem daarvoor contact op met STOA.

Wat is Stoelyoga
Er zijn veel manieren om aan je conditie te werken, stoelyoga is laagdrempelig en heeft tegelijk een positief effect op lichaam en geest. Yoga maakt spieren en gewrichten soepeler, bevordert de motoriek en de concentratie, en neemt spanningen weg. Maar niet iedereen heeft de mogelijkheid om yoga op de mat te beoefenen. Voor die mensen is stoelyoga ideaal: gewoon yoga op een stoel. Het is door iedereen te beoefenen, overal en altijd. En al zijn de bewegingen maar klein, de positieve effecten zijn groot. Dat is de kracht van stoelyoga.

Hoe ziet een stoelyoga les er uit?
Een stoelyogales bestaat uit het uitvoeren van milde yogahoudingen op een stoel. Zoals, ontspanning- en ademhalingsoefeningen, rek- en strekoefeningen, versterkende oefeningen, lichaamshoudingen, concentratietechnieken en meditatie. Stoelyoga is een rustige bewegingsvorm en daardoor voor iedereen haalbaar, ongeacht leeftijd, omvang, lenigheid of conditie. Een yoga les is erop gericht spieren en gewrichten soepeler te maken.

Je leert spanning los te laten en je concentratie en motoriek te verbeteren. 
Tijdens de lessen staat het respecteren van je eigen mogelijkheden centraal en leer je creatief om te gaan met eventuele beperkingen. Ontspannen en genieten staan voorop en belangrijk om te onthouden: al zijn de bewegingen nog zo klein, je lichamelijke en geestelijke gezondheid zal vooruit gaan bij regelmatige beoefening.

Ben je op zoek naar DRU yoga klik dan op deze link :  DRU Yoga

Conferenties en inspiratiedagen

Stoelyoga is ideaal om tijdens een rustmoment op een conferentie of inspiratiedag in te lassen. Er zijn verschillende mogelijkheden.

Neem voor kosten en mogelijkheden contact op  klik hier voor contact

tel: 0624147081