Wie

Marlijn Verplanken

Marlijn Verplanken

Marlijn Mind&Body

25 januari 1961
Getrouwd
2 dochters

Ervaring
Na mijn opleiding docent dans ( Rotterdamse Dansacademie 1984) heb ik veel lessen gegeven aan kinderen en volwassenen in Rotterdam en Apeldoorn bij veel verschillende instelllingen. Mijn ervaring is heel divers binnen het recreatieve veld en het onderwijs (Scapino in School). Als projectmedewerker bij een culturele instelling deed ik mijn ervaring op in het organiseren en begeleiden van projecten en docenten. Inmiddels geef ik al 25 jaar les in verschillende bewegingsvormen, en ben 10 jaar gediplomeerd masseur geweest in mijn praktijk aan huis en bij sauna’s.

Pilates en Yoga opleidingen
Ik heb mij sinds 2004 steeds meer verdiept in de Pilates techniek, verschillende Yogastijlen zoals power yoga, Critical Alignment Yoga, Tibetaanse yoga.

Waarom een bewegingsles volgen bij Marlijn? 
Het is leuk, gevarieerd en goed voor je lichaam en geest! Afwisseling van inspanning en ontspanning. Aandacht voor de lichaamshouding en het kwalitatief goed uitvoeren van de oefeningen.
De lessen zijn deskundig opgebouwd en er wordt zoveel mogelijk gecorrigeerd.

 Mindfulness en Meditatie
Tijdens mijn opleiding aan de dansacademie maakte ik al kennis met het fenomeen aandachtig zijn. Het blijkt later in mijn leven de basis te zijn voor verder onderzoek naar meditatie. Dat onderzoek start in 2004 na een lastige scheiding.
Na een tweede ingrijpende levens veranderende gebeurtenis(operatie aan een hersentumor), in mijn leven ben ik na de 8 weekse mindfulness cursus de opleiding tot mindfulnesstrainer gaan volgen. De helende werking van de 8 weekse training heb ik aan den lijve ervaren. Sindsdien mediteer ik elke dag en volg elk jaar kortere en langere vipassana stilteretraites. Mijn opleiding heb ik gevolgd bij het gerenommeerde Instituut voor Mindfulness en ben categorie 1 lid van de beroepsvereniging VMBN  en VVM

De docenten waar ik les van heb gehad zijn: Frits Koster (als leraar en mentor) Frits Koster.nl, Johan Tinge, Ingrid van den Hout, Aukje Rood, Rebecca Crane, Wibo Coole en Joke Hellemans, Eric vd Brink. Retraites volg ik jaarlijks o.a bij Frits Koster en Joost Rijnders vd Heuvel.

Specifiek interesses:
Ik heb in 2015 Mindfulnesstrainingen verzorgd voor mantelzorgers bij VIT-hulp Oost Gelderland. Veel interesse in mensen met licht Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) en wat mindfulnesstraining voor deze doelgroep kan betekenen.
Via lezen van vak literatuur en het volgen van bijscholing en jaarlijks retraites en intervisie blijf ik op de hoogte van alle ontwikkelingen en blijven mijn trainingen op het juiste niveau.

Waarom bij Marlijn een Mindfulness training volgen?
Mensen inspireren om te komen tot zelfonderzoek en op weg te helpen om anders in het leven te staan, is iets wat ik met overgave, veel plezier en dankbaarheid doe.
Ik werk vanuit respect voor eigenheid en vertrouwen in ieders kwaliteiten, waarbij zowel verdriet als humor er mag zijn. Tevens neem ik een flinke dosis levenservaring mee, inclusief levens veranderende crises, druk werk, ups en downs.

Het kan je leven verrijken 
Mindfulness en meditatie hebben mij enorm veel gebracht. Acceptatie, genieten van de hele kleine momenten en het besef dat geluks momenten heel fragiel zijn en ook weer voorbij gaan. Ik ervaar meer veerkracht en zelfkennis om het leven te laten zijn zoals het zich aandient en kan beter omgaan met alles wat er in de wereld gebeurt. De pilates en yoga vormen sluiten daar perfect bij aan.

Dicht bij de bron
De opleiding heb ik gevolgd bij de leraren die rechtstreeks bij Jon Kabat Zin zijn opgeleid. Dichter bij de bron kan je bijna niet komen. Mindfulness is na vele jaren beoefening onderdeel van mijn dagelijks leven. Met onderzoekende nieuwsgierigheid en open aandacht volg ik mijn pad samen met de mensen die deelnemen de trainingen. De locaties voor de mindfulnesstraining en de lessen zijn in het mooie groene stille ” Het Klooster”  en Winterswijk bij Boogie Woogie in de mooie oude balletzaal.

Opleiding en bijscholingen
Dansdocent, modern, dansexpressie, jazz dans aan de  Rotterdamse Dansacademie Rotterdam
Bachelor Kunst en Cultuurwetenschappen EUR
Mindfulnesstrainer MBSR bij IvM (Instituut voor Mindfulness)categorie 1 lid VMBN en VVM
Compassietrainer MBCL (bij IvM)
Nascholing Boeddhistische Psychologie
Bijscholing Breathworks (Mindfulness bij chronische pijn en ziekte)
Dhammaverdiepingscursus
Pilates modules Pilatescompany en Pilatesinstitute (Engeland)
Power yoga
Critical Alignment Yoga , 4 level training  basis, 3 level training  lesgeven.
Stoel Yoga bij Stoelyoga Nederland
Dru Yoga (in opleiding) Dru Yoga opleiding
Lu Jong Yoga
Kinder en baby yoga/meditatie bij Jip&Jan academie Helen Purperhart
NGS sportmassage/ Triggerpointbehandelaar (bij Triggerpointcoach opl.)

 

In de Regio achterhoek wordt Mindfulness, Pilates, Yoga en meditatie  aangeboden in de sfeervolle studio aan huis centraal gelegen bij Aalten, Bredevoort, Winterswijk , Lichtenvoorde, Groenlo, Eibergen en Doetinchem. Ik werk met kleine groepen en daardoor persoonlijk en integer.