Wie

Marlijn Verplanken

Marlijn Verplanken

Marlijn Mind&Body

geboren 1961
Getrouwd
2 dochters

 • Wie is Marlijn?
  Beweging in vele vormen is mijn passie en ik breng mensen graag in beweging. Letterlijk en figuurlijk! Dansen heeft als klein meisje van 6 jaar mijn hart al gestolen. Het uiten van je binnenwereld via bewegen en dans als kunstvorm was mijn manier om in deze wereld te kunnen zijn en werd steeds belangrijker.
  Vanuit die grootste passie, de dans en een opleiding aan de dansacademie(1980-1984),
  heb ik mij sinds 2004 steeds meer verdiept in andere bewegingsvormen zoals de Pilates techniek en verschillende yogastijlen waaronder power yoga, Critical Alignment Yoga, Tibetaanse yoga, Dru yoga en Yin yoga. Meditatie en mindfulness zijn al meer dan 15 jaar een onderdeel van mijn leven.
  Met name Pilates en Dru Yoga (waar hartkwaliteiten centraal staan),hebben mijn hart gestolen! Dru Yoga
  is een relatief onbekende yogastijl met dansante kenmerken. En Pilates wordt al vele jaren gebruikt als training in alle dansopleidingen. Zo is de cirkel rond. 

Je kunt mij omschrijven als  “down to earth”‘, nuchter, met het hart op de juiste plaats. Geaard, met beide voeten op deze mooie aardbol. Ik sta open voor andere invalshoeken met een kritische blik. Door 2 zware operaties aan een hersentumor in 2007 en 2021 kan ik na de 2e operatie helaas nog maar een beperkt aantal uren lesgeven. Het blijft echter mijn passie zodat ik ook na mijn 2e operatie weer met veel plezier voornamelijk pilates groepslessen geef.

Ik heb inmiddels veel kennis en ervaring opgedaan op het gebied van beweging voor het lichaam en voor de geest door meditatie en het geven van mindfulnesstrainingen.

Werk ervaring
Na mijn opleiding docent dans ( Rotterdamse Dansacademie 1984) heb ik veel les gegeven. Lessen aan kinderen en volwassenen in Rotterdam en Apeldoorn bij veel verschillende instellingen. Als projectmedewerker bij een culturele instelling deed ik mijn ervaring op in het organiseren en begeleiden van projecten en docenten. Inmiddels geef ik al meer dan 30 jaar les in verschillende bewegingsvormen.

Waarom een Pilates les volgen bij Marlijn?   link direct naar pilates    
Het is leuk, gevarieerd en goed voor je lichaam en geest! Afwisseling van inspanning en ontspanning. In de pilates les is veel aandacht voor de lichaamshouding en het kwalitatief goed uitvoeren van de oefeningen. De lessen zijn zorgvuldig opgebouwd en er wordt zoveel mogelijk gecorrigeerd in de pilates lessen. De jarenlange ervaring en scholing op verschillende gebieden geeft mij de mogelijkheid om uit enorm veel technieken en bewegingsvormen te kunnen putten. De Pilateslessen zijn dan ook altijd gevarieerd en up to date met de laatste ontwikkelingen. De pilates lessen van Joseph Pilates zijn eigenlijk al niet meer van deze tijd. Hij heeft echter wel de basis gelegd voor de pilatestechniek in het algemeen.

De locatie waar de de lessen gegeven worden zijn in de goed geventileerde studio aan huis bij Bredevoort,  gemeente Aalten, gelegen in het mooie groene stille ” Het Klooster” 

Opleiding en bijscholingen
Dansdocent, modern, dansexpressie, jazz dans aan de  Rotterdamse Dansacademie Rotterdam 1980-1985                                 

Kunst en Cultuurwetenschappen EUR            management en beleid 1987-1991
Opleiding Mindfulnesstrainer MBSR bij IvM (Instituut voor Mindfulness) 2013 categorie 1
Nascholing Boeddhistische Psychologie 2015
Bijscholing Breathworks (Mindfulness bij chronische pijn en ziekte)
Dhammaverdiepingscursus 2015-2017
Pilates opleiding Pilatescompany Ground Control Pilates (Debbie Jenner) 2004
Pilatesinstitute (Engeland) 2004-2007, MK Pilates Michael King Pilates
Critical Alignment Yoga , 4 level training  basis, 3 level training  lesgeven.
Stoel Yoga 2018 bij Stoelyoga Nederland
Dru Yoga teacher  2018-2019/2020 Dru yoga nederland
Yin Yoga  50 uur basis yin opleiding (BIVAG) 2019
verschillende Vipassana meditatieretraites o.l.v Frits Koster
NGS sportmassage/ Triggerpointbehandelaar (bij Triggerpointcoach opl.)

 

 1. In de Regio achterhoek wordt Pilates aangeboden in de sfeervolle studio aan huis centraal gelegen bij Aalten, Bredevoort, Winterswijk , Lichtenvoorde, Groenlo, Eibergen en Doetinchem.